Skład domowych soków i napojów wzbudza wiele wątpliwości. Pomimo, że często są one smaczne, niekorzystnie wpływają na nasz organizm. Duża zawartość cukru, ale przede wszystkim konserwantów i barwników. To te ostatnie wzmacniają smak i zapach napojów, jednocześnie jednak przyczyniają się do powstawania wielu chorób.

Smak kosztem zdrowia- nie tego oczekujemy od producentów.

Istnieją jednak takie produkty, z których można przygotować zarówno smaczne, jak też zdrowe napoje dla całej rodziny, dbając o siebie i swoich najbliższych. To syropy, które po rozcieńczeniu z wodą pozwalają nam przenieść się do polskiego ogrodu pełnego owocowych smakołyków.

Napój syropem na odporność?

Czy syrop na odporność można przygotować w domu samemu? Nasi dziadkowie mieli na niego sprawdzone receptury, które przekazywane z pokolenia na pokolenie dotarły również do naszych czasów. Wszyscy znamy syrop z cebuli, co przygotowania którego potrzebujemy tylko dwóch składników – cebuli i cukru. Jest on jednak tylko „domowym lekiem”, z pewnością nie przekonamy naszych pociech do picia go w zastępstwie owocowych soków.

Syrop na odporność może być jednak smaczny i dostarczać nam cennych witamin, jednocześnie zastępując napoje pełne konserwantów i sztucznych barwników. Syropy te produkowane są z owoców, tj. malina, żurawina, jeżyna i kwiat lipy. To dary od Matki Natury, które są naturalnie słodkie, naturalnie pyszne i naturalnie zdrowie. Dostarczają nam witamin tj. witamina C, A, K i witaminy z grupy B. Świetnie sprawdzają się jako napój na ciepło i na zimno, dodatek do herbaty, ale też naleśników i gofrów. Uniwersalny produkt bez konserwantów i barwników, za to z witaminową energią.

Syrop na odporność na jesień i zimę

Odporność organizmu spada wraz z pożegnaniem lata i nadejściem jesieni. Wtedy wsparcia witaminowego potrzebujemy najbardziej. Musimy się ratować, aby nasz organizm nie przestał prawidłowo funkcjonować. Taki smaczny syrop na odporność to smaczny sposób, aby przetrwać ten nie najlepszy dla nas okres.